'))

Het Labouchere-systeem

Wie het Labouchere-systeem precies heeft bedacht is niet bekend. Wat we wel weten, is dat het zijn naam te danken heeft aan de man of vrouw die het systeem ergens in de 17e of 18e eeuw in Frankrijk heeft ontworpen voor roulette.

Principes van het systeem

Het Labouchere-systeem is vrij simpel. Het is gebaseerd op het idee dat je een verlies kunt compenseren door de volgende beurt meer geld in te zetten, en dat alle uitkomsten uiteindelijk even vaak voorkomen. Het eerste wat je als speler moet doen is bepalen hoeveel geld je met je bankroll wil of kunt winnen door in te zetten op weddenschappen waarvan de mogelijke uitkomsten even waarschijnlijk zijn. Wil je dus $ 100 winnen, dan moet je je totale inzet opdelen in een reeks eenheden die samen $ 100 waard zijn. Dit bedrag moet je bovendien opdelen in een even aantal inzetten.

In het Reverse Labouchere-systeem moet je bepalen hoeveel je bereid bent te riskeren (en te verliezen) en is gebaseerd op winnende reeksen. Dit systeem is veel agressiever dan zijn gewone broertje.


Beste casino's voor Roulette

Hoe de beide systemen werken

In het Labouchere-systeem maak je een lijst met 10 inzetten; hoe je het totaalbedrag opdeelt, is aan jou. Bijvoorbeeld: 5, 15, 10, 5, 5, 20, 10, 5, 10, 15. Neem de getallen helemaal rechts en helemaal links, tel ze bij elkaar op en zet dat bedrag in. Dit is een voorbeeld van een reeks inzetten volgens de principes van het the Labouchere-systeem:

• Neem $ 5 + $ 15 = $ 20.
• Zet $ 20 in. Als je wint, streep dan de twee gekozen getallen door.
• De volgende inzet is $ 15 + $ 10 = $ 25.
• Zet $ 25 in. Als je wint, streep je de gekozen getallen weer door en kies je de volgende twee getallen aan beide zijden.
• Stel dat je verliest. In dat geval plaats je de $ 25 terug aan het einde van de regel.
• Combineer het volgende nummer links met het nieuwe nummer rechts.
• Je zet dus $ 10 + $ 25 = $ 35 in.
• Zo ga je door met het doorstrepen van getallen als je wint en het toevoegen van getallen als je verliest.

In het Reverse Labouchere-systeem voeg je bij winst het bedrag dat je juist hebt ingezet aan het einde van de regel toe. Dat bedrag vormt samen met het eerste getal (links) je nieuwe inzet. Dat doe je iedere keer nadat je gewonnen hebt. Laten we eens kijken hoe het Reverse Labouchere-systeem werkt met dezelfde reeks getallen als in het eerdere voorbeeld: 5, 15, 10, 5, 5, 20, 10, 5, 10, 15. Ditmaal is $ 100 het totale bedrag dat je mag verliezen.

• Je eerste inzet is $ 5+$ 15 = $20.
• Als je wint, voeg je $ 20 aan het einde van de regel toe.
• Je volgende inzet is dan $ 5 + $ 20 = $ 25.
• Laten we ervan uitgaan dat je weer wint. Nu zet je $ 5 + $ 25 = $ 30 in.
• Als je verliest, dan streep je het getal 5 helemaal links en het getal 30 rechts door; de twee volgende getallen vormen dan je inzet: $ 15 + $ 10 = $ 25.
• Zet die $ 25 in. Win je, voeg het bedrag dan aan de regel toe; verlies je streep dan de corresponderende twee nummers door enzovoort.
• Je speelt door totdat je door je bankroll heen bent of de tafellimiet hebt bereikt.

Nut van het Labouchere-systeem

Er zitten heel wat haken en ogen aan het Labouchere-systeem. Het voornaamste probleem is de druk die er op je bankroll wordt uitgeoefend. Hoewel het systeem niet zo agressief is als bijvoorbeeld dat van Martingale, kun je gemakkelijk $ 200 inzetten zonder iets te winnen.

Het sterkste punt van het Reverse Labouchere-systeem is dat het je verliezen binnen de perken kan houden. Het is echter gebaseerd op winnende reeksen, wat een probleem op zich is; daarvan heb je er niet zoveel, zelfs niet bij weddenschappen met maar twee mogelijke uitkomsten.

Beide systemen worden tegenwoordig toegepast. Geen van beide geeft je garantie op winst, maar één ding is wel zeker: het Labouchere-systeem draagt bij tot een beter beheer van je bankroll.


Geef je mening over deze Review

Voeg beoordeling toe